Att Lubba

Den hårt inpackade sockerklumpen på pinne. Smått runda ojämna bollen som en fossilerad testikel. Fem kronor. Snusklubba. Snusklubba. Snus. Klubba. Det är så man delar ordet. Snus. Klubba.

 

Eller varför inte, snusk? Snusk. Lubba. Snusk på pinne. Fem kronor. Lubba. Lubba. Lubb lubb. Vi vet vad snusk är. Förutom efternamnet på Pelle Snusk, en barnbok av Heinrich Hoffmann är det även något man ägnar sig åt. Något man gör. Ett verb. Att göra snusk. Att göra oanständighet. Bedriva otukt. Men lubba, vad är det? Är inte det att springa? Att lubba-de. Men om det vore något annat? Om det inte var att springa?

 

Att lubba. Eller En lubba. Det låter som ett verb. Något man gör. Att lubba. Snusk lubba. I sammanhanget snusk, vad är det då? Lubba. Det påminner lite om det engelska ordet Lube som är kort för Lubricant. En försvenskning av lube. Lubba. Att lubba. Lube är glidmedel. Så om man lubbar måste det vara när man applicerar glidmedel. Snusk lubba. För fem kronor. Tre för tolv. Eller när hon vänder sig om och frågar efter lite snusk lubbning. Barnen har somnat, vad sägs om lite lubb lubb lubb. Lubbedi lubb. Att göra oanständighet. Att bedriva lubbning.

 

Snusk på pinne. Fem kronor. Tre för tolv.


Kommentarer
Postat av: Fine

Lubba brukar man kalla springa/jogga, i alla fall i stockholmstrakten. Så ja, det är ett slangord.

Grattis, du har funnit något nytt helt själv.

2010-10-15 @ 21:49:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0